Selecteer een pagina

Alles over flexwerken

Flexwerken wordt steeds populairder en dat is niet verwonderlijk. Dit principe levert veel voordelen op voor zowel werkgevers en werknemers. Dat is de reden waarom er steeds meer flexplekken aangeboden worden. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden om gebruik te maken van een flexplek. 

Je kunt flexplekken via een vaste reservering boeken, maar ook gebruik maken van de beschikbare plekken als je plannen veranderen. Daarnaast zijn er plekken waar je een abonnement op af kunt sluiten en gebruik kunt maken van een strippenkaart.

Voordelen van flexwerken

Als we kijken naar de voordelen voor de werkgevers is geldbesparing het meest opvallende argument om flexwerken de norm te maken. Het huren of kopen van een gebouw, de kosten voor inrichting en onderhoud maar ook verwarming en voorzieningen kunnen flink in de papieren lopen. Vaak zijn dit de grootste kostenposten, zelfs nog hoger dan de salarissen.

Vroeger was het gebruikelijk dat iedereen 40 uur werkte, maar dat is tegenwoordig wel anders.

Tip: Flexplekken voor zelfstandigen en flexwerkers – KemkerFlex

Veel mensen hebben een parttime contract waardoor er vaak ruimte over is op kantoor. Ruimte waar wel voor betaald moet worden zonder dat alle bureaus bezet zijn. 

Bij de voordelen voor de werknemers en ondernemers vallen andere zaken op. Zo biedt flexwerken de mogelijkheid om zonder een vast kantoor te hebben ergens in alle rust te kunnen werken. 

De meest gehoorde klacht van thuiswerken tijdens de lockdowns was het gebrek aan een goede werkplek en (geluids)overlast van huisgenoten en huisdieren. 

Daarnaast biedt flexwerken de mogelijkheid tot contact met collega’s en andere werkenden. Zo voorkom je eenzaamheid en bevorder je samenwerkingsverbanden. Ook zijn er verschillende soorten flexplekken. Je kunt bijvoorbeeld een bureau met stoel kiezen, maar ook voor werkplekken met een kruk of juist een lekkere stoel waarin je ontspannen kan brainstormen.

Nadelen

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen van flexwerken te bedenken. 

Sommige mensen werken het beste in totale stilte. Hoewel flexwerkplekken geen last hebben van geluiden zoals in een café of restaurant zijn er wel andere mensen in de ruimte. Dit is echter eenvoudig op te lossen met het dragen van noice-cancelling headphones of oordoppen.

Uitgelicht: Praktijkruimte of coachingsruimte huren – KemkerFlex

Een ander mogelijk nadeel is dat de door jou gewenste flexplek niet beschikbaar is op het moment dat je daar wilt werken. Dit is te ondervangen door tijdig je flexplek te reserveren en je flexibel op te stellen voor waar je gaat zitten werken. 

Conclusie

Flexwerken is dus terecht een opkomende trend die geld en middelen bespaart en het mogelijk maakt om een werkplek te vinden die past bij jouw wensen en eisen. Dat geldt zowel voor locatie als de werkplek zelf. Daarnaast kun je vooraf een plek reserveren of ter plaatse kijken wat er beschikbaar is. Alles is aan te passen aan jouw wensen en behoeftes. 

Een vloerkleed voor de kinderkamer: de perfecte stijl

Een vloerkleed voor de kinderkamer: de perfecte stijl

Kinderkamers zijn vaak de meest levendige en kleurrijke ruimtes in ons huis. Het creëren van een speelse en gezellige omgeving voor onze kleintjes is van groot belang. Een element dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een aanzienlijke impact kan hebben op de...

Lees meer
schanskorf: een veelzijdige aanwinst voor je tuin

schanskorf: een veelzijdige aanwinst voor je tuin

Tuinliefhebbers zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun buitenruimte te verbeteren en te verfraaien. Een opkomende trend die de aandacht trekt, is het gebruik van schanskorven in de tuin. Deze veelzijdige en stijlvolle elementen bieden niet alleen een praktische...

Lees meer