Selecteer een pagina

Leven als digital nomad, een wereld vol mogelijkheden.

De term digital nomad heb je vast en zeker wel eens voorbij horen komen. Het is ook niet voor niets een term die je steeds vaker hoort. Niet zonder reden, het digital nomad bestaan heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. En dit is niet zo gek, het is namelijk een prachtige manier van leven die je vele mogelijkheden biedt. In deze blog vertellen ik je er alles over!Wat is een digital nomad?

De term digital nomad klinkt natuurlijk heel leuk, maar wat is het eigenlijk? Een digital nomad is simpelweg iemand die online werkt terwijl hij de wereld rondreist. Vaak heeft een digital nomad een eigen bedrijf zodat hij volledig onafhankelijk is van zowel locatie als tijd. Deze zijn beide wel bijna een must want je zit niet alleen aan de andere kant van de wereld maar zit soms ook met grote tijdsverschillen. Hierdoor is samenwerken met anderen dan ook een stuk lastiger. 

Hoe wordt je een digital nomad?

Als je van reizen houdt is een digital nomad bestaan een geweldige uitkomst. Op deze manier kan je natuurlijk veel langer blijven reizen doordat je alsnog geld verdient. Maar hoe wordt je precies een digital nomad? Het makkelijkste is dus om voor jezelf te beginnen. Dit klinkt vaak lastig maar het kan tegenwoordig vrij eenvoudig zijn. Gelukkig ben je geen geweldig idee voor een bedrijf nodig. Vaak is het voldoende als je een skill of kwaliteit bezit waar andere voor willen betalen en die je online kan uitvoeren. Wanneer dit het geval is kan je namelijk eenvoudig beginnen als freelancer. Hierbij kan je ervoor kiezen om zelf klanten te zoeken of je door een agency in te laten huren. Het laatste zal makkelijker zijn, maar het kan zijn dat de agency wel meer verwacht qua contact en dergelijke dan je misschien wil. Wanneer je eenmaal wat klanten of opdrachten hebt en er geld binnenkomt hoef je alleen je reis nog maar uit te stippelen!

Digital nomad hotspots!

Je wilt gaan reizen als digital nomad, maar waar ga je heen? Het meest populaire continent voor digital nomads is Azië. Dit komt voornamelijk doordat het goedkoop is, bijna altijd lekker weer is en je er natuurlijk heerlijk eten hebt. De meeste populaire bestemming van Azië onder de digital nomads is het eiland Bali. Hier heb je zelfs een echte ondernemershub waar ondernemers samenkomen om te werken of ideeën uit te wisselen. Naast Azië zie je ook steeds vaker digital nomads naar Zuid Amerika gaan. Maar als je niet perse een tropisch klimaat wilt hebben kun je ook prima door Europa heen reizen als digital nomad. Europa heeft zoveel te bieden, zowel qua natuur als steden. Een voordeel van binnen Europa reizen is dat je er over het algemeen meer internetcafés en andere hubs hebt voor ondernemers!

Een vloerkleed voor de kinderkamer: de perfecte stijl

Een vloerkleed voor de kinderkamer: de perfecte stijl

Kinderkamers zijn vaak de meest levendige en kleurrijke ruimtes in ons huis. Het creëren van een speelse en gezellige omgeving voor onze kleintjes is van groot belang. Een element dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een aanzienlijke impact kan hebben op de...

Lees meer
schanskorf: een veelzijdige aanwinst voor je tuin

schanskorf: een veelzijdige aanwinst voor je tuin

Tuinliefhebbers zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun buitenruimte te verbeteren en te verfraaien. Een opkomende trend die de aandacht trekt, is het gebruik van schanskorven in de tuin. Deze veelzijdige en stijlvolle elementen bieden niet alleen een praktische...

Lees meer