Selecteer een pagina

Welke manieren van beleggen zijn er?

Beleggen is voor veel mensen een interessante manier om extra geld te verdienen. Er zijn echter veel manieren om te beleggen, en de keuzemogelijkheden kunnen soms overweldigend lijken. In deze blog gaan we bespreken welke manieren van beleggen er zijn, zodat jij een beter idee hebt van de verschillende opties die beschikbaar zijn op doijerkalff.nl.

Aandelen

Aandelen zijn misschien wel de bekendste manier van beleggen. Dit houdt in dat je deelneemt aan het eigendom van een bedrijf door aandelen te kopen. Wanneer het bedrijf groeit, kan de waarde van de aandelen stijgen en kun je deze met winst verkopen. Aandelen hebben echter ook risico’s, bijvoorbeeld als het bedrijf in waarde daalt. Raadpleeg altijd een deskundige wanneer je aandelen wil kopen, zoals Doijer & Kalff bijvoorbeeld.

Obligaties

Obligaties zijn een manier van beleggen waarbij je geld uitleent aan een bedrijf of overheid en hiervoor rente ontvangt. Omdat dit minder risicovol is dan aandelen, is de winst ook minder.

Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn samengestelde portefeuilles van aandelen en obligaties van verschillende bedrijven en overheden. Dit biedt spreiding over meerdere bedrijven, waardoor het risico van verliezen afneemt.

Onroerend goed

Het kopen van onroerend goed, bijvoorbeeld een huis of appartement, kan een goede manier zijn om een stabiele bron van inkomsten te creëren. Dit kan zowel door het verhuren van de woning, als door het kopen en verkopen van woningen.

Cryptocurrency

Dit is een relatief nieuwe vorm van beleggen, waarbij je digitale valuta zoals Bitcoin of Ethereum koopt. Het kan erg winstgevend zijn, maar is ook erg risicovol en kan snel in waarde dalen.

Een vloerkleed voor de kinderkamer: de perfecte stijl

Een vloerkleed voor de kinderkamer: de perfecte stijl

Kinderkamers zijn vaak de meest levendige en kleurrijke ruimtes in ons huis. Het creëren van een speelse en gezellige omgeving voor onze kleintjes is van groot belang. Een element dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een aanzienlijke impact kan hebben op de...

Lees meer
schanskorf: een veelzijdige aanwinst voor je tuin

schanskorf: een veelzijdige aanwinst voor je tuin

Tuinliefhebbers zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun buitenruimte te verbeteren en te verfraaien. Een opkomende trend die de aandacht trekt, is het gebruik van schanskorven in de tuin. Deze veelzijdige en stijlvolle elementen bieden niet alleen een praktische...

Lees meer