Selecteer een pagina

Welke manieren van beleggen zijn er?

Beleggen is voor veel mensen een interessante manier om extra geld te verdienen. Er zijn echter veel manieren om te beleggen, en de keuzemogelijkheden kunnen soms overweldigend lijken. In deze blog gaan we bespreken welke manieren van beleggen er zijn, zodat jij een beter idee hebt van de verschillende opties die beschikbaar zijn op doijerkalff.nl.

Aandelen

Aandelen zijn misschien wel de bekendste manier van beleggen. Dit houdt in dat je deelneemt aan het eigendom van een bedrijf door aandelen te kopen. Wanneer het bedrijf groeit, kan de waarde van de aandelen stijgen en kun je deze met winst verkopen. Aandelen hebben echter ook risico’s, bijvoorbeeld als het bedrijf in waarde daalt. Raadpleeg altijd een deskundige wanneer je aandelen wil kopen, zoals Doijer & Kalff bijvoorbeeld.

Obligaties

Obligaties zijn een manier van beleggen waarbij je geld uitleent aan een bedrijf of overheid en hiervoor rente ontvangt. Omdat dit minder risicovol is dan aandelen, is de winst ook minder.

Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn samengestelde portefeuilles van aandelen en obligaties van verschillende bedrijven en overheden. Dit biedt spreiding over meerdere bedrijven, waardoor het risico van verliezen afneemt.

Onroerend goed

Het kopen van onroerend goed, bijvoorbeeld een huis of appartement, kan een goede manier zijn om een stabiele bron van inkomsten te creëren. Dit kan zowel door het verhuren van de woning, als door het kopen en verkopen van woningen.

Cryptocurrency

Dit is een relatief nieuwe vorm van beleggen, waarbij je digitale valuta zoals Bitcoin of Ethereum koopt. Het kan erg winstgevend zijn, maar is ook erg risicovol en kan snel in waarde dalen.

Vanaf welke leeftijd bouwde je vroeger pensioen op?

Het pensioenstelsel is in de loop der jaren flink veranderd. Waar je tegenwoordig vaak vanaf je eerste baan pensioen opbouwt, was dit vroeger niet altijd het geval. In dit blog gaan we terug in de tijd om te ontdekken hoe het pensioenstelsel vroeger in elkaar zat en...

Lees meer

Hoe lang duurt een gekneusde poot bij een kat?

Als je merkt dat je kat mank loopt of zijn poot niet normaal gebruikt, kan het zijn dat hij een gekneusde poot heeft. Dit kan gebeuren door een val, een botsing, of een andere vorm van letsel. Het zien van je geliefde huisdier in pijn kan verontrustend zijn, en je...

Lees meer
Wat betekent een score van een slag boven par in golf?

Wat betekent een score van een slag boven par in golf?

Golf is een sport die wereldwijd wordt gewaardeerd vanwege zijn complexiteit, finesse en de rustige schoonheid van de banen waarop het wordt gespeeld. Als je begint met golfen, kom je al snel in aanraking met diverse termen en scoresystemen die in eerste instantie wat...

Lees meer